Nature & Sports Euro 'Meet otvára Liptov celej Európe

16.09.2013 Liptovský Mikuláš

12.09.2013 LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ – Už čoskoro sa Liptovský Mikuláš a jeho okolie stane centrom stretnutia odborníkov a nadšencov outdoorových športov počas európskeho podujatia Nature & Sports Euro’Meet 2013. Do Liptova pritiahne začiatkom októbra účastníkov z pätnástich krajín Európy, ktorí budú hovoriť o možnostiach športov a voľno-časových aktivitách v prírode a prakticky si tiež vyskúšajú športové možnosti v Liptove a Vysokých Tatrách.
Liptovský Mikuláš bude od 2. do 5. októbra hostiteľom 2. európskeho stretnutia Nature & Sports Euro’Meet 2013. Podujatie pozostáva z konferenčnej a praktickej časti. „S prednáškou vystúpi pred európskym plénom uznávaný odborník na vzdelávanie v oblasti športov v prírode Nills Faarlund z Nórska, o korelácii športu a zdravia porozpráva prof. Václav Bunc z Karlovej univerzity a Slovensko zastúpi počas prednášok riaditeľ TANAP-u Pavol Majko, ktorý priblíži povolené športové aktivity v rôznych pásmach ochrany prírody u nás,“ povedal riaditeľ konferencie Ivan Paňák. Medzi prednášajúcimi vystúpia odborníci z oblasti outdoorových športov, ochrany prírody, vzdelávania a prevencie zdravia z Veľkej Británie, Francúzska, Švajčiarska, Fínska, Bulharska, Nemecka či Poľska.

Jedinečná príležitosť pre Liptov a Slovensko

„Podujatie je jedinečnou príležitosťou ako zužitkovať skúsenosti krajín Európy v oblasti športovania v prírode na rozvoj nášho regiónu a celého Slovenska. Jedným z pozitívnych faktorov, ktoré prispeli k úspešnej kandidatúre Liptovského Mikuláša, sú prírodné podmienky lokality a potenciál na rozvoj cestovného ruchu a outdoorových športov,“ zdôraznil Alexander Slafkovský, primátor mesta Liptovský Mikuláš a predseda organizačného výboru. Na podujatí predstaví našu krajinu Slovenská agentúra cestovného ruchu (SACR) a regióny krajské a oblastné organizácie CR.

Prihlásiť sa môže každý

Konferencia je určená odborníkom z verejnej správy, podnikateľom, školám a študentom i širokej verejnosti, ktorí majú stále možnosť prihlásiť sa. Organizátori pripravili pre slovenských účastníkov špeciálny konferenčný poplatok s 50-percentvnou zľavou. Prihlásenie neurčuje účastníkom povinnosť vystúpiť s odborným príspevkom, ale môžu sa zapojiť do diskusie. V prípade záujmu sa môžu prihlásiť mailom na euromeet@mikulas.sk alebo môžu kontaktovať kanceláriu podujatia na Mestskom úrade v Liptovskom Mikuláši (tel.: 044/55 65 404).
Svoju účasť na podujatí potvrdili zástupcovia Ministerstva životného prostredia SR, Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR, ako aj a zástupcovia francúzskeho Ministerstva športu a Európskej komisie z Bruselu. Garantom konferencie je Ministerstvo športu vo Francúzsku a záštitu nad podujatím prevzal minister školstva Dušan Čaplovič.
 
Mgr. Slávka Kellová
Útvar komunikácie a marketingu 
 

Vyberte región

mark